Bier och Pfeiffer till The First Lady

Michelle Pfeiffer gör Viola Davis sällskap i Showtimes antologiserie om amerikanska presidenthustrur. The First Lady ska regisseras av Susanne Bier.

Showtime-serien har beskrivits som en avslöjande omformning av det amerikanska ledarskapet berättat utifrån ett kvinnligt perspektiv från hjärtat av Vita huset, där många av historiens mest inflytelserika och världsomvälvande beslut fattats.

Det var klart sedan tidigare att Emmyvinnaren Viola Davis ska spela Michelle Obama i Showtimes antologiserie The First Lady. Stjärnstatusen förstärks nu ytterligare med Michelle Pfeiffer.

Den trefaldiga Oscarsnominerade skådespelerskan ska gestalta Betty Ford, hustru till Gerald Ford som var president från 1974 till 1977. Betty Ford var aktiv inom socialpolitiken och kommenterade gärna heta aktuella frågor. Hon förde också en lång kamp mot alkoholism och drogberoende.

Den första säsongen ska utöver Michelle Obama och Betty Ford även fokusera på Eleanor Roosevelt. Vem som ska spela den sistnämnda har ännu inte annonserats. Däremot är Susanne Bier klar som regissör och producent.

Den danska regissören är van att jobba med Hollywood-stjärnor. Bilden ovan är från inspelningen av HBO-serien The Undoing med Nicole Kidman och Hugh Grant.

Showtime-serier har hittills hamnat hos HBO Nordic. Det är oklart om lanseringen den 25 mars av Paramount Plus, som liksom Showtime är en del av VicacomCBS, kan ändra på det och påverka distributionen av The First Lady.

Uppdatering: Läs om castingen av Gillian Anderson som Eleanor Roosevelt här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *