Requiem BBC:s senaste Netflix-samarbete

Netflix och BBC gör gemensam sak igen. Inspelningen av den psykologiska thrillerserien Requiem har precis inletts i Wales. Tre andra serier är på gång sedan tidigare.

Samarbetet mellan Netflix och det brittiska public service-bolaget BBC inleddes för knappt ett år sedan när bolagen annonserade att de gemensamt producerar en animerad version av den klassiska romanen Den långa flykten. John Boyega från Star Wars är en av skådespelarna som ger röst åt kaninerna i Watership Down. Serien väntas få premiär senare i år.

För ungefär en månad blev det också känt att BBC får hjälp av Netflix att finansiera serierna Troy: Fall of a City och Black Earth Rising. Troy handlar om det trojanska kriget och kärlekshistorien mellan Paris and Helen. Manusförfattare är David Farr som även skrev manuset till prisbelönta The Night Manager (finns på C More). Owen Harris, som fick så mycket beröm för regin av Black Mirror-avsnittet San Junipero (Netflix), regisserar det historiska dramat som ska spelas in i Sydafrika.

troy_023_1
Det trojanska kriget tolkades även i filmen Troy (Troja) från 2004.

Hugo Blick (The Honourable Woman) ligger bakom Black Earth Rising, ett drama om en internationell rättegång om krigsbrott i Rwanda och hur den påverkar och präglar individerna, juridiken och politiken.

BBC har också precis bekräftat ytterligare ett samarbete med Netflix. Requiem är en psykologisk thriller med subtila övernaturliga undertoner. Ett litet samhälle i Wales är fortfarande påverkat av att ett litet barn försvann spårlöst 1994. 23 år senare vänds livet upp och ned för den unga cellisten Matilda (Lydia Wilson, bilden längst upp) när hennes mor tar livet av sig. I tragedins kölvatten börjar Matilda ifrågasätta allt hon trodde hon visste om sig själv och när livet leder henne till den walesiska byn avslöjas hemligheter som hotar hennes identitet.

Requiem består av sex avsnitt, varav fem är skrivna av Kris Mrksa (The Slap) som även skapat serien. Inspelningen har precis påbörjats i Newport, Wales, med Mahalia Belo som regissör. Något premiärdatum finns ännu inte. Klart är dock att Netflix kommer att ge serien global spridning utanför Storbritannien.