Gattaca som serie från Homeland-skaparna

Homeland-skaparna Alex Gansa och Howard Gordon är tillbaka hos Showtime. Duon ska omvandla sci fi-filmen Gattaca till tv-serie med franchisepotential.

Det är drygt 25 år sedan Gattaca gick upp biograferna. Inledningsvis utan större fanfarer, men filmen har med tiden växt till kultklassiker.

Ethan Hawke, Una Thurman och Jude Law hade huvudrollerna i den dystopiska sci fi-thrillern från Andrew Niccol. Handlingen utspelar sig i en framtid där det går att producera genetiska elitmänniskor i laboratorier. De vanliga människorna tillhör underklassen och Vincent (Hawke), som vill bli astronaut, ser bara en riskabel utväg; att byta identitet med en av de priviligierade och nästla sig in på rymdföretaget Gattaca.

Enligt källor till Variety är en Gattaca-serie under utveckling hos Showtime med Alex Gansa som tänkt showrunner och exekutiv producent och hans långvariga kompanjon Howard Gordon som medproducent. De två skapade Homeland tillsammans och är just nu aktuella med rättsdramat Accused hos Fox. I Gattaca-projektet samarbetar de med Craig Borten, mest känd som medförfattare av manuset till filmen Dallas Buyers Club.

Showtime är numera direkt kopplat till Paramount+. Under de nya ägarna har kanalen lanserat en franchisestrategi med stora spinoffplaner för serier som Billions och Dexter. Gattaca uppges också ha franchisepotential.

I Sverige hamnar Showtime-serier hos Skyshowtime.