Bestsellern American Gods blir tv-serie

Det är som bekant populärt med fantasy-tv. Nu ska även Neil Gaimans bestseller American Gods bli tv-serie med Hannibals Bryan Fuller vid rodret.

Britten Neil Gaimans roman, som på svenska fått den raka översättningen Amerikanska gudar, blandar inslag av fantasy med amerikanskt kulturarv och olika både moderna och forntida mytologier. Det centrala temat är ett krig som pågår mellan gamla och nya gudar. American Gods kom ut 2001, har översatts till över 30 språk och bland annat belönats med det prestigefulla Hugopriset.

Ett tag låg tv-projektet hos HBO, men i dag blev det alltså offentligt att serien hamnar hos kabelbolaget Starz, som ligger bakom bland annat Spartacus och Outlander. Bryan Fuller (Hannibal) och Michael Green (Heroes) är klara som manusförfattare och showrunners. Även författaren Neil Gaiman kommer att fungera som exekutiv producent.
”Jag är spänd, rädd, förtjust, nervös och enormt förväntansfull. Jag är lättad och förvissad om att min bebis är i goda händer”, kommenterar Gaiman.

När inspelningarna kan börja hänger bland annat på castingen av historiens hjälte Shadow Moon. Starz hoppas skapa buzz kring jakten på den rätta skådespelaren och uppmanar fansen att använda hashtaggen #CastingShadow för att ge sin syn på saken.