Premiärdatum för Bob Odenkirks Lucky Hank

Från rättegångssalen till föreläsningssalen. Bob Odenkirk är kvar hos AMC efter Better Call Saul men nu i Lucky Hank. En svår man enligt den första teasern för dramakomedin.

Efter först Breaking Bad och sedan sex säsonger av Better Call Saul så var Bob Odenkirk i augusti färdig med transformeringen från Jimmy McGill till advokaten Saul Goodman. I sin nästa roll spelar han William Henry Devereaux jr som är en olycklig chef för en splittrad engelsk institution på ett universitet med för små medel. Den ständiga dragkampen med studenterna och en tumultartad relation med fadern gör inte livet lätt att leva för Deveraux. “Han är en gnällig man, men du gillar honom”, har Odenkirk sagt om sin nya karaktär.

AMC-serien som tidigare kallades Straight Man, efter Richard Russos roman från 1997, har numera titeln Lucky Hank. Mireille Enos spelar Lily Deveraux, hustru till William och vice rektor på ett gymnasium i samma stad. Hon börjat ifrågasätta sin karriär och utstakade väg i livet när hon ser hur makens liv utvecklar sig. Olivia Scott Welch spelar deras dotter.

Bob Odenkirk som Hank, Mireille Enos som Lily. Foto: Sergei Bachlakov/AMC

För Mireille Enos innebär Lucky Hank både en återkomst till AMC och en återförening med producenterna Aaron Zelman och Paul Lieberstein som skapade kriminalserien The Killing. Enos Emmy-nominerades för rollen som detektiv Sarah Linden.

Den 19 mars är det premiär för Lucky Hank på den amerikanska kabelkanalen AMC. Om eller när serien kan streamas i Sverige återstår att se.