Barry i fängelse i radikal finalsäsong

Spekulationerna stämde. Den fjärde säsongen av Barry blir den sista. Det är dit historien lett, menar Bill Hader som är HBO-seriens kreativa kraft och huvudrollsinnehavare.

HBO förlorar två av sina största prestigeserier nästan samtidigt. Prisbelönade dramaserien Succession avslutas med säsong fyra. Detsamma gäller nu även för likaledes prisbelönade komediserien Barry.

När Bill Hader och medskaparen Alec Berg skrev manuset till säsong fyra av Barry så presenterade sig ett väldigt tydligt slut.

“Vad som händer i säsong fyra är på ett sätt strukturellt radikalt, men det känns rätt för vad jag tror karaktärerna behövde gå igenom och vad jag tror hela serien alltid varit på väg mot”, säger Bill Hader till Variety.

Barry är serien om den ensamma och deprimerade yrkesmördaren Barry Berkman som i jakten på nästa offer hamnade i en klass för aspirerande skådespelare och fann en gemenskap som han själv ville bli del av. Men samtidigt upptäckte att det inte är så lätt att starta om.

Enligt den nya säsongens logline ses Gene Cousineau (Henry Winkler) som en hjälte samtidigt som gripandet av Barry får chockerande konsekvenser. Av HBO:s nysläppta teaser framgår att Barry Berkman sitter i fängelse när säsongen inleds. Till tonerna av “After the Lights Go Out” av The Walker Brothers, syns Barry ringa en serie av telefonsamtal.

Den 17 april inleds finalsäsongen på HBO Max. Alla de åtta avsnitten är regisserade av Bill Hader.