Archie Panjabi återvänder till rättssalen

Archie Panjabis första tv-roll efter The Good Wife är också i ett rättsdrama. The Jury beskrivs som en mix av 12 Angry Men möter podcasten Serial.

Archie Panjabi belönades med en Emmy för rollen som den självständiga privatdetektiven Kalinda, som hon spelade i sex säsonger av The Good Wife innan hon i våras lämnade advokatserien. Nu har Panjabi valt sitt nya tv-projekt, The Jury.

Det nya ABC-dramat, som ännu bara är i pilotstadiet, ska följa samma mordrättegång genom en hel säsong. Historien ses genom ögonen på de tolv medlemmarna i juryn, och Panjabi ska spela huvudpersonen, jurymedlemmen Kim. Kim är en naturkraft som inte är intresserad av att bli populär – bara av sanningen.

The Jury är precis som American Crime uppbyggt som en antologi och är tänkt att berätta om ett nytt mordfall med nya huvudpersoner varje säsong.

Archie Panjabi har också haft en återkommande roll i det irländsk-brittiska seriemördardramat The Fall med Gillian Anderson och Jamie Dornan i huvudrollerna. Den tredje säsongen är precis färdiginspelad i Belfast med Krister Henriksson i en av de större rollerna. Inga rapporter än om huruvida Panjabis karaktär Reed Smith dyker upp även i den tredje säsongen.