Angie Tribeca driver med polisserier

Rashida Jones spelar titelrollen i komedin Angie Tribeca som är en drift med alla polisserier. Hela den första säsongen visas inom loppet av 25 timmar. 

TBS-serien är skapad av skådespelaren Steve Carell och hans hustru Nancy. Det är en komedi som på ytan ser ut att vara en vanlig polisserie, men är satir som driver med alla klichéer och stereotyper i procedurserier med polistema. I Angie Tribeca finns till och med en detektiv vid namn David Hoffman – som är hund. ”It’s really silly. it’s deeply, deeply silly”, konstaterade Rashida Jones när hon härom dagen gästade Seth Meyers talkshow.

Rashida Jones (Parks and Recreation) spelade mot Steve Carell i The Office. I Angie Tribeca spelar hon polisen som fått ge namn åt hela serien. Jones föräldrar i verkligheten, Quincy Jones och Peggy Lipton, dyker upp i serien som Angies föräldrar. Bill Murray, Lisa Kudrow och Adam Scott är andra kända namn som gästar säsong ett. Däremot planerar inte skaparna något gästinhopp av Steve Carell själv.

Turner-ägda TBS testar helt nya grepp vid lanseringen. Den första säsongen har premiär den 17 januari. Alla de tio avsnitten sänds i ett maraton som avslutas dagen därpå. Redan en vecka senare startar säsong två, vars avsnitt dock visas vecka för vecka. Angie Tribeca sänds här hemma på TNT Sverige.

Här är den officiella trailern: