Premiärdatum för Netflix svarta komedi om digerdöden

Orange is the New Black-skaparen Jenji Kohan är tillbaka hos Netflix med en ny svart komedi. Tony Hale och Zosia Mamet leder The Decameron som utspelar sig 1348 under digerdöden i Florens.

Giovanni Boccaccio var en författare och poet som var verksam i Florens på 1300-talet. Hans mest berömda verk är Decamerone. I den barrikaderar sig tio ungdomar i en villa på landsbygden utanför Florens för att komma undan pesten som härjar i staden. De fördriver sin tid med mat, vin och sång, och varje eftermiddag berättar var och en av dem en historia.

Det är den novellsamlingen som löst inspirerat till Netflixserien The Decameron från Jenji Kohan och skaparen Kathleen Jordan (Teenage Bounty Hunters). I tv-serien är året 1348 och när digerdöden slår till i Florens så flyr en handfull adelsmän med sina tjänare till en storslagen villa utanför staden för att vänta ut pesten med en luxuös semester. Men när de sociala reglerna suddas ut uppstår en kamp för överlevnad mellan karaktärer som är både listiga och skandalösa.

Zosia Mamet som Pampinea och Saoirse-Monica Jackson som Misia. Foto: Giulia Parmigiani/Netflix

Tony Hale (Veep), Zosia Mamet (Girls) och Saoirse-Monica Jackson (Derry Girls) har de ledande rollerna i den svarta komedin som också kan beskrivas som ett dekadent och såpigt perioddrama. Amar Chadha-Patel, Leila Farzad, Lou Gala, Karan Gill, Douggie McMeekin, Jessica Plummer och Tanya Reynolds finns också i rollistan.

I den första teasern för The Decameron annonseras premiärdatumet. Den 25 juli anländer alla åtta avsnitten till Netflix.