Bokkontrakt och HBO-special för Schumer

Ett bokkontrakt värt sisådär 60-70 miljoner kronor och en egen HBO-special med premiär den 18 oktober. Det går bra nu för komikern Amy Schumer.

Om någon missat det: det är Amy Schumers år i år:
• Hennes Comedy Central-show Inside Amy Schumer är en stor framgång och flera av sketcherna från tv-serien har blivit virala hits. Inte minst ”12 Angry Men” som i september förärades en Emmy-statyett i kategorin för bästa Variety Sketch.
• Filmen Trainwreck, som Schumer skapade ihop med komedikungen Judd Apatow och hon själv också spelade huvudrollen i, blev i somras en lite oväntad blockbuster på bioduken.
• Amy Schumer har också precis skrivit under en bokdeal som enligt uppgift är värd över 8 miljoner dollar. Det är till och med mer än vad Tina Fey fick för att skriva bestsellern Bossypants. Feys sex miljoner dollar har fungerat som riktlinje när andra Hollywood-stjärnor som Amy Poehler och Lena Dunham förhandlat fram sina bokkontrakt, men nu är alltså Schumer den nya trailblazern.
• Förra helgen var hon för första gången värd för Saturday Night Live. Att bjudas in till det anrika programmet är ett erkännande i sig för varje komiker och Schumer fick dessutom mycket beröm för sin insats.
• Dessutom marknadsför HBO Schumers stand up-special som ”The Comedy Event Of The Year”. Amy Schumer Live At The Apollo sänds på HBO Nordic den 18 oktober. Komikerkollegan Chris Rock har regisserat specialen. Här är en trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=POnF3-8-OFk