Shadowhunters till Netflix i januari

Shadowhunters är den nya tv-serien som bygger på bokserien The Mortal Instruments. Nu har Netflix gjort klart med streamingrättigheterna. Premiär i januari.

Young Adult-böckerna som bearbetas till film eller tv blir allt fler efter framgångarna med Hunger Games, Divergent och The Maze Runner. Även Cassandra Clares populära The Mortal Instruments-serie har blivit film, men utan att göra något stort avtryck. Nu görs ett nytt försök i tv-formatet. Bakom satsningen står ABC Family som i samband med premiären av Shadowhunters byter namn till Freeform.

Kathrine McNamara gör huvudrollen som Clary Fray, en vanlig tonåring i Brooklyn som på sin 18-årsdag upptäcker att hon är en så kallad shadowhunter. Hon förenas med andra likasinnade för att bekämpa demoner i Shadow World, ett farligt och mörkt alternativt New York befolkat av trollkarlar, älvor, varulvar och vampyrer. Här är en trailer:

Den 12 januari är det premiär på ABC Family/Freeform. Dagen därpå kan alla utanför USA streama första avsnittet på Netflix som sedan släpper avsnitten veckovis.