Trailer: Egerton och Liotta i Black Bird

Taron Egerton är fängelsekund med ett uppdrag i Black Bird. I trailern för true crime-serien märks också nyligen avlidna Ray Liotta i rollen som hans far.

True crime-vågen har sköljt över tv-tittarna under våren och den är inte över. Black Bird hos Apple TV+ är ytterligare en kriminalserie baserad på en sann historia.

Dennis Lehane svarar för bearbetningen av true crime-biografin “In with the Devil: A Fallen Hero, a Serial Killer, and a Dangerous Bargain for Redemption”, skriven av James Keene och Hillel Levin. De första tre avsnitten är regisserade av Oscarsnominerade Michaël R Roskam (Bullhead, The Drop).

Taron Egerton i Black Bird. Foto: Apple TV+

Black Bird beskrivs som en grym och spännande psykologisk triller. När skolans fotbollshjälte, den dekorerade polismannens son och fällda knarklangaren Jimmy Keene (Taron Egerton), döms till tio års fängelse erbjuds han en deal med FBI. Antingen sitta av tiden bland de grövsta fångarna och där försöka bli vän med den misstänkta seriemördaren Larry Hall (Paul Walter Hauser) eller så kan han stanna där han är och sitta av hela straffet utan möjlighet till villkorlig frigivning. Jimmy antar utmaningen att försöka få fram en bekännelse. Larry Hall misstänks för mord på upp till 18 kvinnor, men är han en seriemördare eller en seriebekännare?

Ray Liotta i Black Bird.

I det som kom att bli Ray Liottas sista tv-roll spelar han Jim Keene senior, far till Taron Egertons huvudkaraktär. Medverkar gör även Sepideh Moafi och Greg Kinnear.

Den 8 juli släpps de två första av sex avsnitt av Black Bird. Övriga avsnitt släpps veckovis av Apple TV+.