A League of Their Own-serie beställd

Pilotavsnittet av A League of Their Own har fått tummen upp av Amazon Prime. Det blir en serie baserad på baseball-filmen från 1992.

Will Graham (Mozart in the Jungle) och Abbi Jacobson (Broad City) ligger tillsammans bakom rebooten av Penny Marshalls klassiska baseballfilm om en amerikansk damliga, med bland andra Geena Davis, Lori Petty, Madonna, Rosie O’Donnell och Tom Hanks.

Skaparna vill dock inte själva beskriva serien som en reboot, utan mer som en tolkning. ”Filmen är filmen, som jag älskar och alltid kommer att älska – vi försöker berätta fler historier”, skriver Jacobson på sin Twitter. ”Det krävdes hårt slit, passion, äkthet, otämjd fantasi och en sprakande humor för dessa spelare att nå sina drömmer. Vi hoppas ta en historia med alla dessa kvaliteter till publiken”, tillägger Graham och Jacobson i ett gemensamt uttalande.

Skaparna utvecklar hur de tänker bygga vidare på världen utanför Penny Marshalls film i en intervju med Hollywood Reporter. Pilotavsnittet inleds 1943 när damligan skapades och de vill i serien vara sanna mot den eran, vilket inkluderar både sexism och rasism: ”Serien ska berätta en historia om hur det är att inkluderas, men också om hur det är att exkluderas och vad som händer när den magiska dörren inte öppnas för dig – hur du måste hitta en annan väg att göra det du älskar”.

Det innebär också helt nya karaktärer. Abbi Jacobson spelar själv Carson. Carson är också en ”catcher” från ett litet lantligt samhälle, men hon är inte Dottie. ”Det finns lite av samma DNA i en del av de karaktärer vi byggt eftersom vi tittar på samma historier och eftersträvar samma värme, ton och humor som Penny etablerade. Men de här kvinnorna är sina egna. Och karaktärerna talar för sig själva. Vi hoppas att tittarna ska lära sig att älska dem på samma sätt”, säger Will Graham.

I rollistan finns även D’Arcy Carden, Chanté Adams, Gbemisola Ikumelo, Kelly McCormack, Roberta Colindrez och Priscilla Delgado.

En del av gänget syns på den här bakom kulisserna-bilden som D’Arcy Carden (The Good Place) delat med sina följare på Twitter.