Trailer: Apples fotbollsserie Ted Lasso

Han har bara erfarenhet från collegefotboll i USA när han anlitas av ett engelskt fotbollslag. Jason Sudeikis spelar titelpersonen Ted Lasso i Apples nya komediserie.

Scrubs skapare Bill Lawrence och den före detta Saturday Night Live-medlemmen Jason Sudeikis har tillsammans utvecklat den karaktär som Sudeikis själv skapade för en serie reklamfilmer som visades på NBC 2013.

I den hoppfulla tv-serien om Ted Lasso anlitas collagetränaren från Kansas för att träna ett professionellt engelskt fotbollslag. Problemet är att han inte kan någonting om ”soccer” som skiljer sig kraftigt från amerikansk fotboll. Däremot kan han bidra med en feelgood-närvaro mitt i det kaos och den förvirring som råder.

Att förstå sig på offsideregler eller kunna namnet på Premiär League-spelare är heller inte så viktigt för Ted Lasso. För honom handlar det om att hjälpa sina spelare att bli de bästa versionerna av sig själva – på och utanför planen. Han stöttas av sin högra hand Coach Beard (Brendan Hunt) och lagets nya ägare Rebecca (Hannah Waddingham), som anlitat Ted för att hämnas på sitt ex (Anthony Head).

Ted Lasso har premiär på Apple TV Plus den 14 augusti. De första tre avsnitten släpps på premiärdagen, övriga sju vecka för vecka.