X Men-stjärna blir den nya MacGyver

CBS har hittat sin nya MacGyver. Han heter Lucas Till, är 25 år och mest känd från X Men-filmerna. George Eads från CSI: Las Vegas har en annan av de stora rollerna.

Som vi berättat förut försöker CBS blåsa nytt liv i den karaktär som Richard Dean Anderson gjorde till ett populärkulturellt fenomen i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. I den nya tv-versionen är Angus MacGyver i 25-årsåldern när han blir värvad till den hemliga organisation, där han får nytta av sin förmåga att lösa problem på okonventionella sätt.

Den som ska axla rollen som den unge MacGyver är alltså Lucas Till, även känd som Havok i X Men-filmerna. Till avslutade nyligen inspelningen av X Men: Apocalypse som har premiär i maj.

Joshua Boone (Fan Girl) ska spela Gunner, MacGyvers bästa polare från high school. George Eads (CSI: Las Vegas) gör rollen som Lincoln, som är en myndighetsperson med stor medkänsla men med viss fallenhet för konspirationer.

Lee David Zlotoff, som skapade originalserien, är en av de exekutiva producenterna för MacGyver-piloten tillsammans med bland andra Henry Winkler (Fonzie) och Furious 7-regissören James Wan.

Senare i vår vet vi om pilotavsnittet räcker för att övertyga CBS att det är värt att beställa en hel serie om den nygamle agenten MacGyver.