X-Files klassiska intro kvar i nya miniserien

Nedräkningen inför X-files återkomst fortsätter. Skaparen Chris Carter har nu avslöjat att han behållit exakt samma välbekanta intro och att det kan bli ännu fler avsnitt efter miniserien.

Det första avsnittet hade i går världspremiär på tv-mässan i Cannes. Och enligt rapporter därifrån så förvandlades rutinerade journalister och inköpare till fanboys och fangirls, och spontana applåder utbröt när Fox Mulder (David Duchovny) och Dana Scully (Gillian Anderson) tonade fram på skärmen. Det bådar gott inför den riktiga tv-premiären på Fox den 24 januari.

Publiken applåderade redan under öppningsvinjetten när ljudet av Mark Snows klassiska intromusik hördes i salongen. Chris Carter har behållit vinjetten exakt som den var redan när serien hade premiär 1993. “Vi funderade på att ändra vinjetten, men sedan kändes det som helgerån. Det här introt fanns med i 202 avsnitt. Det hör även ihop med dessa sex”, säger Carter.

Miniseriens sex nya avsnitt är färdiginspelade i Vancouver. Enligt Carter är det inte uteslutet att det kan bli ännu fler avsnitt. Själv är han i alla fall positiv till att göra en ny miniserie eller en special. “Mulder och Scully kommer att sitta i rullstol innan vi är klara”, skämtar Carter.

Den officiella trailern för X-files (Arkiv X) kan ses här.