Ung passion i Dangerous Liaisons-serie

I en ny bearbetning av Dangerous Liaisons är markisinnan och Valmont unga och passionerade. Starz har släppt en första teaser med premiärdatum.

Stephen Frears Dangerous Liaisons, som i Sverige fick titeln Farligt begär, gick upp på biodukarna 1988. Glenn Close spelade markisinnan Merteuil och John Malkovic adelsmannen Valmont. Även Cruel Intentions från 1999 med Ryan Phillippe och Sarah Michelle Gellar byggde på Pierre Choderlos de Laclos roman från 1782. 

Kabelkanalen Starz tv-bearbetning är en så kallad prequel-serie som berättar historien om hur markisinnan och Valmont möts som unga passionerade älskare i Paris på kvällen för revolutionen. De klättrar tillsammans från Paris slum upp till toppen av de franska aristokratin. På vägen förför och manipulerar de både adeln och varandra för att överleva.

Alice Englert (Top of the Lake) och Nicholas Denton (Utopia) har huvudrollerna i Starz-serien. Englerts Camille beskrivs som en vacker ung kvinna som dyker upp från ingenstans för att hämnas de välbärgade aristokrater som ruinerat henne. Valmont drivs av att återta den titel och den status som hans styvmoder stulit från honom efter hans fars död. Han förför och utpressar för att få det han vill ha – även om det innebär att han riskerar att förlora den han älskar mest – Camille.

Dangerous Liaisons är skapad av Harriet Warner, en författare med serier som Call the Midwife, The Alienist och Mistresses på sin cv.

Här är den första teasern för serien som har premiär den 6 november på den amerikanska kabelkanalen Starz, vars serier i Sverige har Viaplay som hem.