Tv-bearbetning av Dangerous Liaisons

Dags för ännu en bearbetning av Dangerous Liaisons. I prequel-serien spelas markisinnan och Valmont av Alice Englert och Nicholas Denton.

Stephen Frears Dangerous Liaisons, som i Sverige fick titeln Farligt begär, gick upp på biodukarna 1988. Glenn Close spelade markisinnan Merteuil och John Malkovic adelsmannen Valmont. Även Cruel Intentions från 1999 med Ryan Phillippe och Sarah Michelle Gellar byggde på Pierre Choderlos de Laclos roman från 1782.

I kabelkanalen Starz bearbetning berättas historien om hur markisinnan och Valmont möts som unga passionerade älskare i Paris på kvällen för revolutionen. De klättrar tillsammans från Paris slum till toppen av de franska aristokratin. På vägen förför och manipulerar de både adeln och varandra för att överleva.

Alice Englert (Top of the Lake) och Nicholas Denton (Utopia) har knipit huvudrollerna i Starz-serien. Englers Camille beskrivs som en vacker ung kvinna som dyker upp från ingenstans för att hämnas de välbärgade aristokrater som ruinerat henne. Valmont drivs av att återta den titel och den status som hans styvmoder stulit från honom efter hans fars död. Han förför och utpressar för att få det han vill ha – även om det innebär att han riskerar att förlora den han älskar mest – Camille.

Dangerous Liaisons är skapad av Harriet Warner, en författare med serier som Call the Midwife, The Alienist och Mistresses på sin cv.

Viaplay är svenskt hem för Starz-serier.