Två nya svenskar i Vikings

Vikings är tillbaka på HBO Nordic den 1 december. Då för första gången med tre svenska skådespelare. David Lindström och Josefin Asplund gör Gustaf Skarsgård sällskap i det historiska dramat.

Gustaf Skarsgårds Floki har varit en viktig karaktär från start i det populära historiska dramat. Det är han också när Vikings återvänder med de tio avsnitten som fortfarande återstår av säsong fyra. Men den här gången får Skarsgård för första gången svenskt sällskap i form av de unga talangerna David Lindström och Josefin Asplund (bilden).

josefin-asplund

21-årige David Lindström spelar Sigurd, en av Ragnars söner. Lindström från Borås är mest känd från rollen som Simon Nilsson i SVT:s politiska dramaserie Blå Ögon. Josefin Asplund är 25 år. Hon gör rollen som Astrid, Lagerthas älskarinna. Josefin har tidigare synts i The Girl with the Dragon Tattoo, Call Girl och Levan Akins Cirkeln. Den nordiska kolonin utökas också med tre unga danskar. Marco Islø och Alex Høgh Andersen spelar Hvitserk och Ivar, bröder till Sigurd. Ida Marie Nielsens karaktär heter Margrethe och är en av Ragnars trälar.

När serien drar igång igen återvänder Ragnar Lodbrok (Travis Fimmel) överraskande till Kattegatt för att ta hand om ouppklarade affärer och se vad som hänt med hans söner. Det utlöser en kedja av händelser som ingen kunnat förutspå. Lagertha (Katheryn Winnick) planerar samtidigt sitt eget maktspel i Kattegatt och Björn (Alexander Ludwig) förbereder sig för att förverkliga sin dröm; att utforska Medelhavet i en ny båt, byggd av Floki.

Här är trailern:

https://www.youtube.com/watch?v=FfG1d8jwfxA

Samtidigt som 4B kör igång blir återigen de tre första säsongerna och den första halvan av säsong fyra tillgängliga på HBO Nordic. Vår recension av den första delen av säsong fyra av Vikings återfinns här.

Vikings är redan förnyad för en femte säsong. Inspelningen har nyligen kört igång i Irland. Golden Globe-belönade Jonathan Rhys Myers (The Tudors) är ny i rollistan.