Upp till bevis för soldaterna i Six

Vikings var den första. Six är den andra originalserien från History Channel. Den 19 januari är det äntligen premiär på HBO Nordic för militärdramat med Walton Goggins.

https://www.youtube.com/watch?v=0w4L3xWIyEE

Walton Goggins (Justified) var förra året aktuell på HBO Nordic i en annan roll som är helt väsensskild från den han nu snart kan ses i. Han spelar skoladministratören Lee Russell i komedin Vice Principal och Rip Taggart, en tuff, sliten och aggressiv soldat, i actiondramat Six.

Six skulle egentligen ha haft premiär redan för ett halvår sedan på HBO Nordic, men av okända skäl blev premiären kraftigt uppskjuten. Men nu är det äntligen dags för militärdramat som bygger på verkliga händelser och handlar om ett elitförband, Team Six. Uppdraget är eliminera en talibanledare i Afghanistan, men alltihop blir extra komplicerat när de upptäcker att en amerikansk medborgare arbetar för terroristerna. När Rip Taggert blir tillfångatagen av Boko Haram, den militanta islamistgruppen i Nigeria, är det upp till resten av förbandet, sex Navy Seal-soldater, att rädda den forna ledaren.

Oscarsnominerade manusförfattaren William Boyles har skapat serien tillsammans med David Broyles, själv militärveteran från Special Operations. Förutom Walton Goggins består rollistan också av Barry Sloane, Dominic Adams, Edwin Hodge, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Nadine Velazquez och Brianne Davis.

Den 19 januari är det HBO Nordic-premiär för det första av totalt åtta avsnitt av Six som är History Channels andra originalserie efter framgångarna med Vikings.