Tv-serie om Sawyer och Huck Finn på väg

En modern version av Mark Twains klassiska karaktärer Tom Sawyer och Huckleberry Finn. Japp, det är också på väg till våra tv-skärmar. En pilot är beställd av CBS.

Det har genom åren gjorts flera filmatiseringar av Mark Twains klassiska 1800-talsromaner och så sent som förra året gjordes en långfilm, Tom Sawyer & Huckleberry Finn, som gick ganska obemärkt förbi. Det hindrar dock inte Josh Berman (Drop Dead Diva) och CBS från att bygga ett nytt kriminaldrama kring två huvudpersoner inspirerade av Mark Twain-karaktärerna. Den här gången har historien fått titeln Sawyer & Huck. Manus står Blacklist-författarna Brandon Margolis och Brandon Sonnier för. Anthony Hemingway (Shameless, Treme) ska regissera pilotavsnittet.

Eftersom det handlar om CBS är det förstås en procedurserie – procedural – som planeras. Tom Sawyer och Huck Finn är nu vuxna och efter många år utan kontakt med varandra för ett mordfall i St Louis ihop de gamla vännerna igen. Sawyer hyr sedan in Huck som utredare i sin enmansfirma. Tillsammans tar de sig an fall som ingen annan vill hjälpa till med. Rasfrågan lurar hela tiden i bakgrunden.