Svenskt premiärdatum för callgirlserie

Den Steven Soderbergh-producerade serien The Girlfriend Experience har fått ett svenskt premiärdatum. Den 12 april släpper C More samtliga 13 avsnitt.

Den nya Starz-serien bygger på Steven Soderberghs experimentella film The Girlfriend Experience från 2009. Soderbergh är själv exekutiv producent för tv-serien, men det är indiefilmarna Lodge Kerrigan och Amy Seimertz som har skrivit och regisserat samtliga 13 halvtimmesavsnitt.

Riley Keough, barnbarn till Elvis Presley, har huvudrollen som Christine Read, en juriststudent i Chicago som dras in i eskortvärlden via klasskamraten Avery Suhr, spelad av Kate Lyn Shiel (House of Cards). Christine försöker att kombinera de två världarna, men märker snart att hon är på väg att tappa kontrollen. Mary Lynn Rajskub (24) och Paul Sparks (House of Cards) spelar två advokater på juristfirman där Christine är praktikant.

The Girlfriend Experience har premiär på kabelkanalen Starz den 10 april. Två dagar senare är det svensk streamingpremiär på C More. Här är den officiella trailern: