Trailer: slavdramat Underground

Det kallades Underground Railroad och bestod av olika hemliga hemliga vägar och hus som användes av slavar för att fly. Nu kommer serien Underground.

Kabelbolaget WGN satsar sedan ett par år stort på egna originalserier. Först debuterade Salem om häxprocesserna. Därefter kritikerrosade atombombsdramat Manhattan. Outsiders har premiär den 26 januari och nu lanserar WGN en trailer för ytterligare en originalserie: Underground.

Ännu en gång utforskas en del av Amerikas mörkare historia. Serien följer ett antal slavar som går ihop för att kämpa för sina familjer, sin framtid och sin frihet och tillsammans förbereder en historisk flykt från plantagen i Georgia.

Aldis Hodge (Leverage) har huvudrollen som Noah, slaven som tar initiativ till att samla slavarna. Christopher Meloni (Law & Order), Marc Blucas (Buffy the Vampire Slayer), Jessica de Gouw (Arrow) och Jussie Smollett (Empire) är några andra som medverkar i det nya WGN-dramat.

Misha Green (“Sons of Anarchy”) och Joe Pokaski (“CSI”) har skapat serien. Artisten John Legend, som vann en Oscar för bästa originalsång för Glory i Selma, är också en av producenterna och ansvarig för seriens soundtrack.

Underground har premiär någon gång under 2016. Datum ännu inte annonserat.