Full säsong för Supergirl

Det blir en full säsong av Supergirl. Beskedet har precis kommit från tv-bolaget CBS.

Supergirl med Melissa Benoist i huvudrollen som Supermans kusin Kara Zol-El hade premiär den 26 oktober. Serien har fått mestadels bra kritik och öppnade mycket starkt tittarmässigt, men har sedan premiären tappat en del av sin publik. På CBS är i alla fall ledningen nöjd nog för att beställa ytterligare sju avsnitt och därmed ge klartecken för en full säsong av den nya superhjälteserien.

Supergirl har en mer lättsam och humoristisk ton än alla de mörka superhjältehistorier som lanserats på senare tid, däribland Netflix nya Marvel-serie Jessica Jones. Den har också ett tydligt feministiskt budskap och är ett utmärkt komplement till Arrow, The Flash och kommande DC’s Legends of Tomorrow som alla också är hämtade från DC Comics-världen. De fyra DC Comics-serierna är också alla producerade av samme man, Greg Berlanti.

Konstigt nog har ännu ingen svensk kanal eller streamingtjänst gjort klart med rättigheterna för Supergirl som också har bland andra Chyler Leigh (Grey’s Anatomy), Calista Flockhart (Ally McBeal) och Mechad Brooks (Desperate Housewives) i rollistan.