Trailer: Psykologisk skräck i The Sister

The Sister är en brittisk thriller- och skräckserie om mörka hemligheter från skaparen av Luther.

BBC-serien Luther med Idris Elba i huvudrollen är en av Storbritanniens mest omtalade kriminalserier. Succéserien skapades av Neil Cross som nu gräver vidare djupt i det mänskliga psyket i sin nya miniserie The Sister. Den psykologiska thrillerserien i fyra delar är en bearbetning av romanen Burial som Neil Cross själv har skrivit.

Russell Tovey (Being Human) spelar Nathan. Tio år har gått sedan den värsta natten i Nathans liv, när ett party ledde fram till en ung kvinnas död. Den enda som känner till hans hemlighet är den excentriske vännen Bob (Bertie Carvel). När Bob en regnig kväll dyker upp utanför dörren med nyheter som hotar att rasera hela den tillvaro som Nathan så nogsamt byggt upp, så triggar det en serie katastrofala beslut.

Miniserien sändes på brittiska ITV i oktober och fick då ett positivt mottagande. Den 23 januari kommer serien till den amerikanska streamingtjänsten Hulu som nu släppt en kuslig trailer.

Hulu ägs av Disney som den 23 februari lanserar en internationell version av streamingtjänsten under namnet Star i bland annat Sverige. Men det är tveksamt om The Sister kommer att gå att streama då, eftersom SVT har köpt de svenska rättigheterna.