Komediserie om sorg med Keeley Hawes

DELA

Bodyguard-stjärnan Keeley Hawes har själv varit med och skapat sin nya serie. Finding Alice är en brittisk komedi med sorg som det bärande temat.

Keeley Hawes är en av Storbritanniens mest kända och uppskattade skådespelare. Här i Sverige är hon antagligen mest känd från kriminalserierna Bodyguard (Netflix) och Line of Duty (C More). Hennes nya serie har hon själv skapat ihop med Roger Goldby och Simon Nye. De två senare är prisbelönade manusförfattare.

Finding Alice är en komediserie men av det mörkare slaget. Tittarna får följa med på en svart, men komisk resa präglad av sorg, kärlek och livet efter en partners död.

Keeley Hawes spelar titelkaraktären Alice som flyttar in i sitt nya hem tillsammans med man (Jason Merrells) och dotter (Isabella Pappas). Men livet förvandlas snabbt till en mardröm då maken Harry hittas död vid trappan i det smarta hus som han själv designat och som därför är både konstigt och underbart. Alices mamma spelas av Joanna Lumley från Helt hysteriskt.

Komediserien har premiär på den brittiska kanalen ITV den 17 januari och säsongen består på typiskt brittiskt manér bara av sex avsnitt. Inga uppgifter ännu om de internationella rättigheterna.

Här är trailern för Finding Alice som Keeley Hawes delat på Twitter: