Trailer: Nya hot i Invincible säsong 2

I säsong två av Invincible kämpar Mark Grayson både med sveket från sin far och mot nya fiender. Steven Yeun ger återigen röst åt Amazon Primes animerade superhjälte.

Väntan har varit lång. The Walking Dead-skaparen Robert Kirkmans tecknade vuxenserie Invincible introducerades som animerad tv-serie i mars 2021. När hälften av den nya säsongens avsnitt släpps den 3 november har det gått mer än två och ett halvt år.

Den officiella trailern för säsong två släpptes i helgen under Amazon Prime Videos panel på New York Comic Con som också bjöd på ett samtal mellan showrunner-kollegerna Robert Kirkman och Simon Racioppa.

Den animerade serien kretsar kring Mark Grayson som kort efter sin 17-årsdag började utveckla samma krafter som sin far Nolan, planetens mäktigaste superhjälte, utomjordingen Omni-Man. I säsong två kämpar den nu 18-åriga Mark Grayson både med konsekvenserna av konfrontationen med sin far och med nya fiender som Angstrom Levy, vars röst görs av Sterling K Brown.

Synopsis lyder: “Mark är fortfarande påverkad av Nolans svek i säsong ett när han kämpar för att återuppbygga sitt liv samtidigt som han ställs ansikte mot ansikte med flera nya hot. Allt medan han slåss mot sin största rädsla – att han kanske är på väg att bli sin egen far utan att ens veta om det.”

Amazon har valt att dela upp den andra säsongen i två delar. De första fyra avsnitten kommer till Prime Video den 3 november och resterande fyra i början av nästa år. Serien är också redan förnyad för en tredje säsong.

Steven Yeun, som ger röst åt huvudkaraktären Mark Grayson, slog igenom i The Walking Dead och är nu Emmy-nominerad för Netflixserien Beef. Återvänder gör även bland andra Sandra Oh (Killing Eve) som Debbie Grayson och Zazie Beetz (Full Circle) som Amber Bennett.

För att belöna de tålmodiga fansen under den långa väntan på säsong två släpptes i juli ett specialavsnitt om Debbie Graysons utveckling till Atom Eve. Här är trailern som en påminnelse om stand alone-avsnittet.