Trailer: Nya generationens The L World

Bette Porter kandiderar till borgmästare i den nya generationens The L World. Det framgår av den första trailern för uppföljningsserien.

Det är tio år sedan Showtimes banbrytande serie The L World avslutades. Sedan dess har det blivit mycket vanligare med HBTQ-karaktärer i tv-land, men det är först nu som den lesbiska communityn i Los Angeles återigen får en serie helt dedikerad till sig. Uppföljningsserien officiella titel är The L World: Generation Q.

Tre av originalkaraktärerna hjälper till att introducera nästa HBTQ-generation. Jennifer Beals, Katherine Moennig och Leisha Hailey repriserar sina roller som Bette Porter, Shane McCutcheon och Alice Pieszecki. Trion är också exekutiva producenter ihop med originalseriens skapare Ilene Chaiken. Ny showrunner är Marja-Lewis Ryan.

Den officiella trailer som Showtime precis släppt inleds med att Bette annonserar sin kampanj för att bli borgmästare i Los Angeles. Av trailern framgår också att Shane är sitt vanliga womenizing själv och att Alice är värd för sin egen talkshow. Flera nya, yngre förmågor introduceras också i trailern, däribland Finley (Jacqueline Toboni), Dani Nùñez (Arienne Mandi), Micah Lee (Leo Sheng), Sophie Suarez (Rosanny Zayas) och Gigi (Sepideh Moafi). Dessutom ska Jamie Clayton från Sense8 spela en bartender vid namn Tess som inte syns till i trailern.

The L World: Generation Q har premiär på den amerikanska kabelkanalen Showtime den 8 december. Det bör betyda HBO Nordic dagen därpå.