Trailer: Morena Baccarin i The Endgame

Förra året dök hon upp i den svenska serien Home Invasion. I sin nya serie The Endgame spelar Morena Baccarin en kriminell master mind.

Morena Baccarin har medverkat i filmer som Deadpool och tv-serier som Gotham och Homeland, men också som en utomjordisk varelse i Viaplay-serien Home Invasion som hade premiär förra sommaren.

Nu närmar det sig tv-premiär igen för Morena Baccarin. Den här gången i en NBC-serie där premissen påminner mycket om The Blacklist (kan följas på Viaplay, åtta säsonger finns också på Netflix), men med en kvinnlig master mind, spelad av Baccarin.

Morena Baccarins karaktär heter Elena Federova och är en international vapenhandlare med briljant hjärna som nyligen gripits, men som även i fångenskap har drottningstatus i kriminella kretsar och lyckas orkestrera flera komplicerade och koordinerade bankkupper.

Ryan Michelle Bathé och Morena Baccarin i The Endgame. Foto: NBC

Ryan Michelle Bathé spelar FBI-agenten Valerie Turner, en principfast enstöring som gör allt för att stoppa hennes planer. De befinner sig på var sin sida av lagen, men om man får tro Elena i trailern så kommer de två ändå att bli “partners”.

Nick Wootton (Scorpion) är showrunner och Justin Lin (The Fast and the Furious) regisserade pilotavnittet.

The Endgame har premiär på den amerikanska broadcastkanalen NBC den 21 februari och lär sedan också dyka upp på NBCUniversals streamingstjänst Peacock.