Trailer: Kirkmans nya serie Outcast

Efter zombier kommer demoner. Robert Kirkmans nya serietidning Outcast ska också bli tv-serie. En ny trailer finns nu för serien som har premiär efter årsskiftet.

HBO:s systerkanal Cinemax blir allt mer att räkna med. Till The Knick och Banshee läggs nu Quarry och Robert Kirkmans Outcast. Kirkman är alltså mannen bakom monsterhiten The Walking Dead, som nyligen inledde sin sjätte säsong, och dess nästan lika framgångsrika spinoff Fear the Walking Dead.

I Outcast finns inga zombier. Däremot besatta människor och en ondska som är minst lika skrämmande. Huvudpersonen Kyle Barnes (Patrick Fugit) försöker att ta reda på varför just han drabbats och vad det innebär.
”När jag från början hittade på Outcast var det som serietidning, men jag är mycket spänd på att Kyles story nu görs om för tv”, skriver Kirkman i ett öppet brev till sina fans där han betonar att det är stor skillnad på comic books och tv-serier.
”Jag har jobbat med tv ett tag med The Walking Dead och vet, utan minsta tvekan, att du inte bara vill överföra en serietidning till ett tv-manus. De två Outcast-projekten – serietidningen och tv-serien – är separata i mitt huvud. Det coolaste med Outcast är att det kommer att finnas bekanta element, men precis som med The Walking Dead kommer vi att utgå från en annan vinkel och bidra med nya idéer till storyn.”

Outcast är producerad för Cinemax av Fox. När serien får premiär någon gång under 2016 kommer den att lanseras i 126 länder samtidigt. Här hemma kommer Fox Sverige att visa serien.