Trailer: Kim Cattrall som sminkmogul i Netflixsåpa

Kim Cattrall är inte bara aktuell med en Sex and the City-cameo. Hon spelar också en skönhetsmogul i Netflixserien Glamorous, där den andra stora rollen görs av Miss Benny.

Kim Cattrall är förstås mest känd för rollen som Samantha Jones i Sex and the City, en roll som hon lite oväntat kommer att reprisera i ett kort inhopp i den kommande andra säsongen av spinoffen And Just Like That.

Kim Cattrall som Madolyn Addison i Glamorous. Foto: Netflix

Men Kim Cattrall har fler järn i elden. I How I Met Your Father, vars andra säsong pågår just nu, spelar hon den äldre versionen av huvudpersonen Sophie. Dessutom är Cattrall alltså aktuell i Netflix nya arbetsplatssåpa Glamorous, vars trailer precis har släppts.

I centrum för Glamorous finns den skönhetsfixerade Marco Meija, vars stora intresse är make up. Den unga ickebinära Marco spelas av Miss Benny, Youtube-stjärnan som själv använder de/dem. Kim Cattralls karaktär, sminkmogulen Madolyn Addison, är en av Marcos stora idoler. När Madolyn vill skaka om tillvaron på sitt företag anställer hon Marco, som är queer och för första gången får en chans att fundera över vad han vill i livet och vem han egentligen är.

Miss Benny som Marco Meija. Foto: Netflix

Glossiga Glamorous har premiär på Netflix den 22 juni, mitt under den amerikanska pride-månaden. Dagen därpå är det premiär för säsong två av And Just Like That.