Daniel Dae Kim leder spionserien Butterfly

Serieromanen Butterfly ska bli tv-serie med Daniel Dae Kim som producent och skådespelare. Han ska spela en amerikansk före detta agent som bor i Sydkorea.

Daniel Dae Kim slog igenom i Lost och gjorde även sju säsonger i Hawaii Five-O. Han har också ett framgångsrikt produktionsbolag, 3AD, mest känt för att producera The Good Doctor, där Kim setts i en återkommande roll som doktor Jackson Han.

Daniel Dae Kim är även producent för Butterfly, som bygger på serieromanen med samma namn från 2015, skapad av Arash Amel.

Amazon har beställt sex avsnitt av spionserien där Daniel Dae Kims karaktär heter David Jung och är en mystisk, oförutsägbar före detta amerikansk agent boende i Sydkorea. Enligt synopsis så sprängs David Jungs liv i bitar när konsekvenserna av ett omöjligt beslut från hans förflutna kommer i kapp honom och han börjar jagas av Rebecca, en ung, dödlig, sociopatisk agent som fått i uppdrag att döda honom.

Vem som ska spela Rebecca är inte klart, Daniel Dae Kims produktionsbolag söker just nu brett efter hans motspelerska. Enligt beskrivningen är hon en kameleont i 20-årsåldern som både kan vara dödlig och lekfull, charmig och manipulativ och har förmågan att både kunna stå i centrum för uppmärksamheten och gömma sig i bakgrunden.

Produktionen av Butterfly är tänkt att starta så snart den pågående författarstrejken är över.

Daniel Dae Kim är också aktuell som en av rösterna i Netflix 3D-animerade sci fi-serie Mech Cadets som har premiär den 10 augusti. Kim spelar general Aiden Park, en hårdhudad ledare för Sky Corps Academy och Mech Cadet-programmet.