Trailer: Familjekomedin Best Foot Forward

Komediserien Best Foot Forward handlar om en 12-åring pojke med benprotes. Apple TV+ har släppt en trailer inför premiären senare i juli.

Josh Sundquist förlorade vid nio års ålder sitt vänstra ben till Ewings sarkom, en form av skelettcancer. Senare blev han paralympisk skidåkare. Han är också komiker, föreläsare och författare till biografin Just Don’t Fall: How I Grew Up, Conquered Illness, and Made it Down the Mountain. Det är den boken, utkommen 2010, som ligger till grund för familjekomedin Best Foot Forward (ungefär bästa foten först). Sundquist har själv varit med och producerat och dyker också upp i en liten cameoroll.

Hans 12-åriga alter ego Josh Dublin spelas i serien av Logan Marmino. Josh går från att undervisas hemma till att börja i en offentlig skola. Han ser mycket fram emot att uppleva allt som skolgången har att erbjuda, men upptäcker snart att han möts av många utmaningar. Som att få hela skolan att se förbi benprotesen och se honom för den han är. Med stöd från sina föräldrar och bästa vännerna Kyle (Peyton Jackson) och Gabriella (Trinity Jo-Li Bliss) är han redo att ta sig an alla utmaningar och återvända till skolan varje dag.

Kyle (Peyton Jackson), Josh (Logan Marmino) och Gabriella (Trinity Jo-Li Bliss). Foto: Apple TV+

Serien är skapad av Matt Fleckenstein (iCarly) och tonen är satt av Victor Nelli jr (The Wonder Years) som regisserat de fyra första avsnitten.

Best Foot Foward består av tio avsnitt och har premiär på Apple TV+ den 22 juli.