Trailer: Dödsdagen står för dörren i Manifest

“Vi är äntligen vid slutet”. Josh Dallas tal i trailern handlar om dödsdagen, kanske för hela mänskligheten, men symboliserar också slutet för Manifest. De sista avsnitten landar just den 2 juni.

Den amerikanska kanalen NBC sände tre säsonger av dramat om det försvunna flygplanet innan serien las ned. Efter en intensiv #savemanifest-kampanj klev Netflix in och räddade serien, som hittat en större publik hos streamingtjänsten.

Netflix gav grönt ljus för en sista, extra lång säsong på totalt 20 avsnitt uppdelade i två delar, för att ge skaparen Jeff Rake möjlighet att knyta ihop säcken. Beskedet gavs på “828 Day” (28 augusti) — dagen då fansen brukar uppmärksamma serien om Flight 828  – 8:28 på morgonen lokal stillahavstid.

Ett annat signifikant datum i Manifest-mytologin är den 2 juni 2024, den förmodade dödsdagen för passagerarna på Flight 828. Så det är ingen slump att Netflix valt den 2 juni som premiärdatum för del två av den fjärde och sista säsongen.

Initialt trodde de inblandade att dödsdatumet bara gällde för de 191 flygpassagerarna men gruppen – ledd av syskonen Michaela (Melissa Roxburgh) och Ben Stone (Josh Dallas) — har senare insett att om de inte kan vinna kampen mellan det goda och onda och manövrera sig förbi dödsdagen så kommer hela mänskligheten att möta samma öde.

T