Trailer: Danska sci fi-serien Chosen

The Rain-skaparna återvänder till Netflix för att i Chosen berätta en coming of age-historia satt i en sci fi-värld.

Christian Potalivo och Jannik Tai Mosholt skapade Netflix första danska originalserie The Rain. Det var en postapokalyptisk berättelse med unga människor i centrum. I Chosen har de i stället valt att placera de unga huvudpersonerna i en sci fi-historia.

Enligt Netflix beskrivning upptäcker Emma av misstag att historien om meteoren som träffade hennes danska hemstad Middelbo 17 år tidigare är en lögn. Det vänder upp och ned på hennes tillvaro och hon inser att världen inte är så säker och lycklig som hon trott. Tvärtom avslöjas en farlig och osannolik sanning om den sömniga staden.

Malaika Berenth Mosendane som Emma. Foto: Netflix

Chosen är enligt Netflix en både spännande och absurd berättelse om social press, hemligheter, lögner, identitet och allt annat som hör tonårslivet till.

I rollerna syns Malaika Berenth Mosendane (Emma), Andrea Heick Gadeberg (Marie), Andreas Dittmer (Frederik), Albert Rudbeck Lindhardt (Mads), Mohamed Djeziri (Elvis), Magnus Juhl Andersen (Jonas), Anders Heinrichsen (Lukas), Line Kruse (Lykke), Henrik Prip (Hans), Marie Louise Wille (Susan), Ken Vedsegaard (Thomas) och Nikolaj Kopernikus (Adrian).

Chosen har premiär på Netflix den 27 januari.