Tonårsdramat Degrassi får ny chans

Kanadas Degrassi-franchise går in i sitt fjärde decennium. Nu hos HBO Max. Den nya versionen av Degrassi: The Next Generation debuterar 2023.

Det som skulle växa till en Degrassi-franchise föddes redan 1979 och utvecklades sedan till en kanadensisk institution. Den längsta och mest populära serien, Degrassi: The Next Generation, är en karaktärsdriven dramaserie i skolmiljö. Det är den serien som HBO Max nu ska göra en ny version av.

Bakom nya Degrassi: The Next Generation återfinns Lara Azzopardi (The Bold Type) och Julia Cohen (Riverdale) som delar på showrunner-uppdraget. Serien följer en grupp gymnasieungdomar med olika bakgrunder och deras smärtsamma resa för att upptäcka sig själva.

Azzopardi och Cohen i ett uttalande: “Det som får oss mest upphetsade över att återuppliva denna omtycka franchise är att förvandla serien till ett serialiserat entimmesdrama. Vi är hedrade över att få möjligheten att leda den här utvecklingen och åter ta den ikoniska serien till människors hem”.

Den nya serien spelas in i Toronto i sommar. Tio avsnitt väntas till HBO Max någon gång under 2023.

HBO Max har även köpt de amerikanska rättigheterna till alla de 14 säsonger som redan finns av Degrassi: Next Generation, och kommer att göra dem tillgängliga på plattformen redan i vår. Det är oklart i nuläget om avtalet inkluderar även Europa och Sverige.