The Good Fight-spinoff om Elsbeth

Skaparna av The Good Wife och The Good Fight satsar på ytterligare en spinoff. Carrie Preston ska reprisera sin egensinniga advokat Elsbeth Tascioni i en egen serie.

I den tänkta serien med titeln Elsbeth flyttar Elsbeth Tascioni till New York City efter en framgångsrik karriär i Chicago. Enligt synopsis gör den okonventionella advokaten med sitt egensinniga perspektiv unika observationer och ringar tillsammans med New York-polisen in smarta kriminella.

“Michelle och jag ville arbeta med Carrie igen och vi älskade Elsbeth som karaktär. Hon är en sorts modern Sherlock Holmes eller Columbo”, kommenterar Robert King på sin Twitter.

Robert King ska själv regissera pilotavsnittet som CBS beställt. Manuset ska han och hustrun Michelle skriva tillsammans.

Fanfavoriten Elsbeth Tascioni dök upp för första gången redan under den första säsongen av The Good Wife och var sedan en återkommande karaktär under resten av den prisbelönade dramaserien. Carrie Preston vann en gästrolls-Emmy för rollen 2013 och nominerades även 2016. Den till synes virriga men briljanta advokaten har också satt färg på fem av avsnitten i spinoffen The Good Fight.