That ’70s Show får spinoff hos Netflix

That 70s Show var en sitcom som födde stjärnor som Aston Kutcher och Mila Kunis. Nu har Netflix beställt spinoff-serien That ’90s Show.

Det är Variety som rapporterar att Kurtwood Smith och Debra Jo Rupp, som spelade föräldrarna Red och Kitty Forman i originalserien, ska reprisera sina roller i en spinoff som utspelar sig 1995 och därför har titeln That ’90s Show.

I den nya serien kommer Red och Kittys barnbarn Leia Forman, dotter till Eric och Donna (i originalserien spelade av Topher Grace och Laura Prepon), för att tillbringa sommaren hos sin farmor och farfar. Där, i den fiktiva förorten Point Place, finns nu en ny generation ungdomar att lära känna.

Kurtwood Smith och Debra Jo Rupp, som Red och Kitty Forman.

Det är inte bara Kurtwood Smith och Debra Jo Rupp som står för kontinuiteten. Originalseriens skapare Bonnie och Terry Turner är de kreativa krafterna även bakom That ’90s Show. Dottern Lindsey Turner finns också ombord som manusförfattare och producent. Även en annan av originalförfattarna, Gregg Mettler återvänder, den här gången som showrunner.

That ’70s Show var en populär sitcom som sändes på kanalen Fox 1998-2006. Serien är också känd som en karriärmässig språngbräda för de då unga skådespelarna Topher Grace, Laura Prepon, Mila Kunis, Ashton Kutcher och Wilmer Valderrama.