Steve Carell-serie med The Office-vibbar

En ny The Office? Steve Carell har huvudrollen i nya arbetsplatskomedin Space Force som han själv skapat ihop med Greg Daniels.

Det är inte så konstigt att den nya Netflixserien Space Force ger The Office-vibbar. Steve Carell spelade huvudrollen i den amerikanska versionen av succékomedin som Greg Daniels var med och skapade. Nu återförenas duon i en komediserie som de skapat tillsammans. Ånyo innehas huvudrollen av Steve Carell och liksom i The Office utspelar sig Space Force på en arbetsplats. Formatet är sitcom, men ännu så länge framgår inte om det även kommer att bli intervjusegment à la The Office.

Enligt Netflixseriens synopsis är det 2019 och den federala myndigheten annonserar skapandet av en sjätte gren inom den amerikanska försvaret. Målet för den nya grenen är att försvara satelliter från attacker och utföra andra rymdrelaterade uppdrag. Berättelsen handlar om de män och kvinnor som är satta att lösa detta.

Steve Carell spelar huvudrollen som general Mark R Naird. Han omges av ett helt gäng namnkunniga skådespelare, däribland John Malkovich (The New Pope), Ben Schwartz (Parks and Recreation), Diana Silvers (Booksmart), Tawny Newsome (Brockmire), Noah Emmerich (The Americans), Fred Willard (Modern Family) och Jessica St Clair (Playing House).

Space Force har premiär den 31 maj på Netflix, ett datum som bör kunna hålla även i coronatider eftersom alla de tio avsnitten i den första säsongen är inspelade sedan ett par månader tillbaka. Det har bland annat framgått av Diana Silvers sociala medier. Silvers som spelar Erin Naird la också härom dagen ut teaserbilder på sig själv och Steve Carell, tagna under avslutningspartyt.