Soderberghs nästa projekt: westernserie

Steven Soderbergh fortsätter att satsa på tv-projekt. Efter The Knicks och The Girlfriend Experience – kommer Goodless. Det är en miniserie för Netflix satt i westernmiljö.

Den Oscarsbelönade regissören Steven Soderbergh har gjort två säsonger av kritikerrosade perioddramat The Knick. Det är dock oklart om det blir några fler säsonger av Cinemax-serien efter den dramatiska avslutningen av säsong två. The Knick kan ses på HBO Nordic. Läs vår recension här.

Soderbergh är också exekutiv producent för en ny Starz-serie som bygger på hans egen experimentella film The Girlfriend Experience. Indiefilmarna Lodge Kerrigan och Amy Seimertz har skrivit och regisserat de 13 avsnitten. Serien om en ung jurist som börjar jobba som lyxeskort har svensk premiär på C More den 12 april. Se trailer här.

Nästa tv-projekt för Steven Soderbergh heter alltså Goodless och är något för Netflix del så ovanligt som en miniserie med ett på förhand bestämt antal avsnitt. Soderbergh producerar och Scott Frank ska skriva manus och regissera. De två jobbade ihop i slutet av 90-talet när Soderbergh regisserade och Frank skrev manus till den Jennifer Lopez och George Clooney-frontade filmen Out of Sight.

Väldigt lite är ännu känt om det nya Netflix-projektet, men Goodless beskrivs som en western som utspelar sig på 1880-talet och ska spelas in i Santa Fe.