Skilsmässor ämne för fyra nya tv-projekt

Skilsmässor är trendigt i Hollywood. Inte bara i verkligheten – utan även i tv-världen. Minst fyra nya tv-projekt är på gång där ämnet är centralt för handlingen.

Förra året var det premiär för Marti Noxons Bravo-serie Girlfriend’s Guide to Divorce med Lisa Edelstein i huvudrollen som nyskilda Abby McCarthy. Det var bara början på en våg av skilsmässoserier.

I dagarna har ABC beställt ett pilotavsnitt av dramat Please Don’t Go. Meaghan Oppenheimer (Fear the Walking Dead) har skapat historien om en hänsynslös skilsmässoadvokat i Dallas som bakom den tjusiga och kompetenta ytan plågas av självdestruktivitet och familjehemligheter. Reese Witherspoon gör Oppenheimer sällskap som exekutiv producent via sitt produktionsbolag Pacific Standard.

ABC har också två skilsmässokomedier under utveckling. Nicholas Sparks (The Notebook), ligger bakom The Next Chapter om en författare av kärleksromaner som går igenom en skilsmässa och börjar tvivla på kärleken samtidigt som han måste lära sig dejta igen. Historien bygger löst på författarens eget liv. Sparks skilde sig tidigare i år efter ett 25-årigt äktenskap.

Den andra komedin kommer från Shondaland och går under arbetsnamnet Splitsville. Shonda Rhimes och Betsy Beers produktionsbolag samarbetar med Emily Halpern och Sarah Haskins, som var den kreativa duon bakom Trophy Wife. Splitsville handlar om gäng nyblivna singlar i förorten som med stöd av varandra tar sig igenom sina skilsmässor och uppfostrar sina barn ihop.

HBO har ett skilsmässoprojekt på gång som kommit ännu längre. Divorce är Sarah Jessica Parkers comeback på kabelkanalen ett drygt decennium efter finalen på Sex and the City. Den nya HBO-serien handlar om en kvinna som inte riktigt vet om hon vill skiljas eller inte, men när maken får kännedom om att hon haft en affär så tar han ut skilsmässa. Premiär under 2016.