Sista säsongen av The Americans 2018

Kanalen FX har förnyat sitt spiondrama the Americans med två säsonger. Men sedan är den hyllade serien över för gott.

Den fjärde säsongen av spiondramat The Americans får just nu kritikerna i USA att unisont klappa i händerna. Bästa säsongen hittills menar recensenterna som redan tidigare utsett FX-serien till en av tv-världens bästa draman. Samtidigt kommer beskedet att serien, som inte varit lika framgångsrik publikmässigt, nu går mot sitt slut. FX har meddelat att det blir en femte säsong 2017 med 13 avsnitt och sedan en sjätte och sista säsong 2018 bestående av tio avsnitt.

Beskedet kommer inte som en jättestor överraskning eftersom seriens skapare Joe Weisberg och Joel Fields tidigare sagt att de inte är säkra på om de behöver fem eller sex säsonger på sig för att berätta hela sin historia. “Vi tvivlar inte det minsta på att de två säsonger som vi beställt tillåter Joe och Joel att ge den här historien en perfekt avslutning. Vi ser fram emot en briljant sista akt av Jennings familjesaga”, säger FX-chefen Eric Schrier i ett uttalande.

Keri Russell och Matthew Rhys, som även är ett par privat, spelar huvudrollerna i FX-dramat, som utspelar sig under det kalla kriget. De tre första säsongerna av The Americans finns på Netflix. Den fjärde börjar närma sig säsongsfinal i USA. Se trailern för säsong fyra här och läs vårt reportage om The Americans här.