Trailer: YA-serien Shadowhunters

The Mortal Instruments blev ingen hit som biofilm. Nu kommer en tv-serie, Shadowhunters, som också är byggd på Cassandra Clares romanserie för unga vuxna.

Young Adult-genren är stor inom filmvärlden med Hunger Games-filmerna, Divergent-serien och The Maze Runner. Nu försöker även tv-bolagen rida på vågen. Nyligen meddelade BBC att de tänker göra en spinoff på Doctor Who ihop med YA-författaren Patrick Ness. Shadowhunters är ett annat exempel på spänning med övernaturliga inslag som är riktad till unga vuxna. ABC Family, som i januari byter namn till Freeform just för att kunna bredda sitt utbud, ligger bakom den nya serien som alltså bygger på Cassandra Clares populära The Mortal Instruments-serie. Här är också en sneak peek:

Kathrine McNamara gör huvudrollen som Clary Fray, en vanlig tonåring i Brooklyn som upptäcker att hon är en shadowhunter. Hon förenas med andra shadowhunters för att bekämpa demoner i ett farligt och mörkt alternativt New York kallat Downworld.
“Det vi har försökt att göra är att hedra det som Cassie (Clare) skapat men samtidigt kasta in i del överraskningar till Mortal Instruments-fansen”, förklarade skaparen Ed Decter under New York Comic Con och hintade sedan om att tv-tittarna även kommer att få se karaktärer från andra Cassie Clare-böcker.

Shadowhunters har premiär den 12 januari på ABC Family/Freeform. Var och när serien blir tillgänglig i Sverige återstår att se.