Chris Noth sparkas från The Equalizer

Skådespelaren Chris Noth har efter anklagelser om sexuella övergrepp fått lämna The Equalizer. Dessutom tar Sex and the City-kollegerna avstånd.

The Equalizer är ett CBS-drama som i Sverige går att streama hos Viaplay. Queen Latifah spelar en mystisk före detta CIA-agent som försvarar oskyldiga människor som är behov av hjälp. Chris Noth spelar hennes vän och tidigare chef och mentor.

Eller spelade. För Chris Noth är inte längre en del av The Equalizer, meddelar CBS och Universal Television som droppat honom som en följd av de anklagelser om sexuella övergrepp som förra veckan framfördes i The Hollywood Reporter.

Två kvinnor berättar oberoende av varandra om våldtäkter som Chris Noth ska ha gjort sig skyldig till 2004 respektive 2015. Ytterligare en kvinna har sedan dess trätt fram och anklagat den 67-åriga skådespelaren för sexuella trakasserier.

Chris Noth har kategoriskt nekat till alla anklagelser.

Noth förknippas med bland annat Law & Order, men han kanske mest kända roll är den som Mr Big i Sex and the City. Han repriserade rollen i det första avsnittet av högaktuella uppföljningsserien And Just Like That, där hans karaktär dock avled i en hjärtattack.

Chris Noth och Sarah Jessica Parker i And Just Like That.

Sara Jessica Parker, vars karaktär Carrie, var gift med Mr Big, har postat ett uttalande på sin Instagram som även undertecknats av kollegerna Cynthia Nixon (Miranda) och Kristin Davis (Charlotte). De skriver: “Vi är djupt bedrövande över att höra de anklagelser som är riktade mot Chris Noth. Vi stöder kvinnorna som trätt fram och delat med sig av sina smärtsamma upplevelser. Vi vet att det måste vara svårt att göra och vi berömmer dem för det.”