Säsong 5 av Cobra Kai tidigare än väntat

Netflix släpper säsong fem av Cobra Kai tidigare än väntat. Efterdyningarna av All Valley-mästerskapen kommer till ytan redan i september.

Netflix brukar med några undantag annonsera premiärdatum ganska tätt inpå. Bara de riktigt populära serierna marknadsförs under en längre tid. Ett sådant exempel är Karate Kid-spinoffen Cobra Kai, vars växande fanbase redan i höst kan se fram emot den femte säsongen.

I Netflix synopsis beskrivs handlingen enligt följande: Efter det chockerande resultatet i All Valley Karate Championschips så expanderar Terry Silver (Thomas Ian Griffith) sitt Cobra Kai-imperium och försöker göra sin ”ingen nåd”-stil till den enda gällande i staden. Med John Kreese (Martin Kove) bakom galler och när Johnny Lawrence (William Zabka) fokuserar mer på att reparera de skader han orsakat än på karate, så måste Daniel LaRusso (Ralph Macchio) be en gammal vän om hjälp för att en gång för alla besegra Terry Silver. Eller som Daniel uttrycker det i den första teasern: “Vi måste hugga huvudet av ormen.”

Ralph Macchio som Daniel LaRusso och Yuji Okumoto som Chozen Toguchi i Cobra Kai. Foto: Curtis Bonds Baker/Netflix

Vännen i fråga är Chozen Toguchi (Yuji Okumoto). Han var den stora skurken i den andra Karate Kid-filmen, men har i Cobra Kai försonats med Danel LaRusso och blivit hans vän och allierade i kampen mot Cobra Kai Dojon.

Här är den actionpackade teasern där premiärdatumet den 9 september annonseras, vilket är tidigare än väntat med tanke på att de två säsongerna sedan Netflix tog över serien från Youtube släppts runt årsskiftet.