Trailer: Rapparen Vince Staples i sin egen tv-komedi

Hur känd är egentligen Vince Staples? Det skämtas det om i trailern för The Vince Staples Show. Den 15 februari är det premiär på Netflix för den amerikanska rapparens nya komediserie.

Vincent Jamal Staples är en 30-åring rappare från Long Beach i Kalifornien som förknippas mest med det alternativa hiphop-kollektivet Odd Future, det vill säga Mike G och Earl Sweatshirt. Rapparen har doppat tån i tv-dammen förut som Maurice i Abbott Elementary, men nu tar han ett ordentligt kliv som skådespelare i en miniserie som döpts efter honom själv.

Vince Staples har skapat komedin ihop med Ian Edelman och Maurice Williams. Skaparen av Black-ish, Kenya Barris, är också en av de exekutiva producenterna. Staples backas upp framför kameran av bland andra Vanessa Bell Calloway (This Is Us) och Andrea Ellsworth (#BlackAF).

I The Vince Staples Show kastas huvudpersonen in i olika äventyrliga situationer samtidigt som han försöker navigera livet om en ganska känd, ganska rik, ganska kriminell (men inte riktigt) rappare. Allt som kan gå fel gör vanligtvis just det. Det kan man se i trailern där Staples bland annat försöker ta sig ut ur häktet.