Roland Emmerich bygger Space Nation-franchise

Independence Day-regissören Roland Emmerich ingår i ett team som ska skapa ett nytt universum. I planerna för Space Nation ingår onlinespel, tv-serie och animerade kortfilmer.

Den tyska regissören Roland Emmerich är mest känd för blockbusterfilmer som Independence Day, Godzilla och The Day After Tomorrow. Senast var han aktuell med gladiatorserien Those About To Die.

Kungen av katastroffilmer ska nu med titeln Chief Creative Officer vara med och bygga en Space Nation-franchise. Det ska han göra ihop med Jerome Wu, som arbetat med tv-spelet World of Warcraft, Tony Tang, känd för onlinerollspelet Warframe och Marco Weber, som producerade Emmerichs sci-fi film The Thirteenth Floor. De backas av investerare som hittills bidragit med 50 miljoner dollar i kapital (i svenska kronor motsvarande mer än en halv miljard), skriver Deadline.

Först ut är online-spelet, vars alphatest ska släppas i augusti och lanseras kommersiellt i kvartal två 2024. Det ska sedan följas av en tv-serie, animerade kortfilmer och spinoff-spel.

Foto: Space Nation

Space Nation är ett multiplayer online rollspel (MMORPG), där spelarna tar rollerna som sjökaptener som ger sig ut på en episk resa för att lösa mysteriet om Telikos-klustret och bli en del av den stora rymdoperan. Spelet är satt i ett universum befolkat av utomjordingar och dominerat av tre huvudfraktioner med distinkta ideologier och mål.

“Hollywoods ökade intresse för videospel reflekterar ett bredare erkännande av spelbranschens popularitet och storytelling-potential. Det expansiva universum vi bygger med Space Nation är en fantastisk möjlighet att fånga publiken var än den konsumerar underhållning med innovativa nya sätt att berätta historier”, säger Roland Emmerich i ett uttalande.