Warrior Nun återuppstår – men inte hos Netflix

Ett halvår efter nedläggningen återuppstår Warrior Nun efter en intensiv fankampanj. Det bekräftas av fantasyseriens skapare Simon Barry.

Netflix gav Warrior Nun två säsonger innan serien las ned i december 2022. I samma stund inleddes en intensiv fankampanj för att rädda fantasyserien. Den typen av initiativ brukar sällan leda någon vart, men ett halvår senare ser det ut som om #SaveWarriorNun-kampanjen lyckats. Samma hashtag finns i den tweet där seriens skapare Simon Barry ger det överraskande beskedet och utlovar en episk återkomst.

Enligt källor till TVLine handlar det om en långfilm eller en kort säsong där Warrior Nun-säcken kan knytas ihop. Det är dock oklart var återkomsten sker. Netflix har inte ändrat sig, så Simon Barry kommer att ta produktionen någon annanstans, men var är i nuläget oklart.

Som många andra fantasyserier är Warrior Nun baserad på ett seriealbum, skapat av Ben Dunn. Handlingen följer Ava Silvia (Alba Baptista) som råkar få övernaturliga krafter och hennes krigarsystrar i OCS (Order of the Cruciform Sword). De försöker besegra ängeln Ariel som försöker få tillräckligt många anhängare för att skapa den dominerande religionen på jorden.