Reboot av Matlock med Kathy Bates

Tio år efter Harry’s Law återvänder Kathy Bates till genren. Hon ska spela advokat i en hommage till 80-talsserien Matlock.

Dean Hargrove skapade både Perry Mason och Matlock med liknande format. Matthew Rhys har redan gett nytt liv åt Perry Mason i HBO-serien med samma namn. När Matlock återvänder är det däremot med en kvinnlig huvudkaraktär i stället för Ben Matlock som spelades av Andy Griffith i nio säsonger, 1986-1995. Det klassiska kriminaldramat har ändå fungerat som inspiration för Jane the Virgin-skaparen Jennie Snyder Urman när hon författat det pilotavsnitt som är beställt av amerikanska tv-kanalen CBS.

Så här beskrivs reboot-serien i korthet: Efter att ha nått framgångar i yngre år, återvänder Madeleine Matlock i 70-årsåldern till yrket och ansluter till en prestigefylld advokatbyrå där hon använder sitt anspråkslösa sätt och sin listiga taktik till att vinna fall och exponera korruption inifrån.

Madeleine Matlock ska spelas av Kathy Bates som därmed återvänder till genren ett decennium efter nedläggningen av Harry’s Law. Bates skrädde inte orden när den David E Kelley-skapade serien trots bra tittarsiffror lades ned på grund av publikens äldre demografi. Under åren emellan har Oscarsvinnaren Kathy Bates (Lida) bland annat medverkat i flera säsonger av American Horror Story. Hon frontade också en kortlivad Netflixserie, Disjointed, 2017.