Trailer: Kvinnlig Faust i Losing Alice

DELA

En 47-årig filmregissör blir besatt av en ung manusförfattare. Den psykologiska neo noir-serien Losing Alice är inspirerad av berättelsen om Faust.

I Johann Wolfgang von Goethes teaterpjäs Faust ingår huvudpersonen en pakt med djävulen och begreppet faustiansk brukar numera syfta på en person som är beredd att vidga sina vyer oavsett konsekvenserna.

Huvudpersonen i Losing Alice beskrivs som en kvinnlig Faust. Alice (Ayelet Zurer) är en 47-årig filmregissör som känner sig vilsen i livet när hon möter och blir allt mer besatt i Sophie (Lihi Kornowski), en 24-årig manusförfattare och lite av en femme fatale. Det mörka och oroväckande manus som Sophie har skrivit visar sig bygga mer på verklighet än fiction.

Genom att blicka både bakåt och framåt i tiden utforskas skuld, svartsjuka, rädsla, åldrande och raseri i denna israeliska serie i åtta avsnitt.

Den psykologiska neo noir-thrillern fick ett positivt bemötande när serien förra året visades som en del av programmet i Cannes. Apple TV har köpt de globala rättigheterna som en del av sin internationella satsning.

Losing Alice har premiär på Apple TV+ den 22 januari. Enligt Apples distributionsmodell så blir tre avsnitt tillgängliga direkt medan resten visas veckovis på fredagar.